Ragyogó napsütés

Ragyogó napsütés = fokozottan védeni kell szemünket az  UV sugárzás ellen

UV sugárzás: Komoly veszély a szemre

Az UV sugárzás visszafordíthatatlan károsodással lehet a szemünkre. Azt mindenki tudja, hogy a túlzott napozás, és az általa ért UV sugárzásnak hosszú távú következménye a bőr ráncosodása, egészen a bőrrákig. De azt már kevesen tudják, hogy az UV kutatásokkal bizonyítottan felelős bizonyos betegségekért a szemben: a szürkehályog, makuladegeneráció, ráncok a szem körül.

Becslések szerint évente 15 millió ember veszíti el szeme világát a szürkehályog következtében, amelynek egyik fő oka lehet az UV sugárzás. Mára már azzal mindenki tisztában van, hogy nyáron jelentős UV sugárzás éri szemünket, ezért védeni kell szemünket napszemüveg viselésével. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy a teljes UV sugárzás 40%-a nem napsütéses időben ér bennünket, így az év mind a 365 napján ki vagyunk téve a káros sugaraknak. Ezért nagyon fontos, hogy felhős időben is gondoskodjunk a megfelelő UV védelemről, amikor nem napszemüveget hordunk, hanem sima szemüveget.

A legtöbb szemüveglencse rendelkezik UV védelemmel a lencse első oldalán, így a szemből érkező és a lencsén áthaladó UV sugarakat különböző mértékben ugyan, de képesek kiszűrni.
Ugyanakkor az UV sugarak nem csak elölről érkeznek, hanem hátulról is, amely akár a teljes UV sugárzás  50%-a  is lehet. Ez különösen veszélyes, hiszen a hátulról érkező UV sugarakat a lencsén található réteg visszaveri a szemüvegviselő szemébe. Bár a szaruhártyánk kiszűri az UV fény bizonyos részét, de a maradék UV szűretlenül és közvetlenül a szemünkbe érkezik, ezzel maradandó kárt okozva látásunkban.

Ezért az egyszerű szemüvegviselésnél is fontos, hogy a lencse ne csak elölről szűrjön, hanem hátsó oldali UV szűrő hálóval legyen ellátva.
Szabad szemmel ez nem látható, erről csak a gyártó által kibocsátott tanúsítvány ad garanciát. Minden esetben kérje a gyártói garancia kártyát, mert az a garancia szemének védelmére!

Elérhetőségünk a linkre kattintva >>

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2015 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák